logo_bunnik_slogan06_streep03Samen met andere inwoners van de gemeente Bunnik een zonnedak gebruiken en duurzame energie opwekken, dat is Buurstroom Bunnik. Heb je zelf geen geschikt dak en wil je wel zonnepanelen? Of is jouw dak niet groot genoeg? Voor die inwoners heeft de Energiegroep een oplossing.

Wat is Buurtstroom Bunnik?

 • Energie opwekken voor en door de buurt: samen een dak vol zonnepanelen gebruiken en groene stroom opwekken
 • Iedere inwoner in de gemeente Bunnik kan meedoen door te investeren in één of meer zonnepanelen (€ 300 of € 320 per paneel)
 • Via de Regeling Verlaagde Energiebelasting, ook wel de postcoderoos genoemd krijg je een belastingkorting van 12 cent per kWh op de eigen energienota, en een verwacht jaarlijks rendement van 4,9% op de investering
 • Na ongeveer 10 jaar zijn de panelen terugverdiend en daarna ga je winst maken, dat kan oplopen tot circa €555 euro
 • Wanneer u overstapt naar stroomleverancier OM (voorheen DE Unie) hoef je verder niets te regelen, of blijf bij de eigen leverancier en regel zelf je belastingvoordeel

Meer informatie?

Inschrijving

Wilt u nu al inschrijven voor deelname aan het project, stuur dan een mail met uw adresgegevens aan buurtstroom@energie-u.nl. Mensen die zich via bovenstaand mailadres of via de voorinschrijving hebben aangemeld krijgen de uitgebreide informatiebrochure binnen enkele dagen in hun mailbox.

Voor wie is Buurstroom Bunnik?

 • Voor huiseigenaren en voor huurders in Bunnik, Odijk en Werkhoven
  • Voor mensen die geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen
  • Voor mensen die meer panelen willen dan dat er op hun dak passen, tot ze zoveel panelen hebben als dat ze voor hun huishouden nodig hebben
 • Bedrijven (kleinverbruikers) in Bunnik, Odijk en Werkhoven
 • U kunt tot maximaal het eigen stroomverbruik energiebelasting korting krijgen, tot een maximum van 10.000 kWh per jaar

Ons eerste zonnedak: De gemeentewerf in Bunnik

De gemeente Bunnik heeft het dak van de gemeentewerf beschikbaar gesteld aan de Energiegroep Bunnik om een zonnedak te bouwen en te beheren. Op dat dak kunnen 216 zonnepanelen met een totaal vermogen van bijna 60 kWp komen.

Het tweede dak: Herenstraat in Werkhoven

Daarnaast is er een dak van een melkveebedrijf  in Werkhoven waarop 322 panelen kunnen worden geplaatst. Het postcoderoosgebied van Buurtstroom Werkhoven is iets verschoven, waardoor nu ook mensen uit Driebergen en Doorn mee kunnen doen. Je kunt meedoen als je woont in postcode 3985, 3972, 3984, 3709, 3708, 3971, 3941, 3947 of 3945. Dit zijn o.a. de kernen Werkhoven, Odijk, Driebergen, Doorn en Cothen.

Keuze uit twee projecten

Inwoners van Bunnik, Odijk en Werkhoven, Driebergen Doorn en Cothen kunnen dus investeren in één of meer zonnepanelen voor één van beide daken. Beide projecten staan open voor alle inwoners van de gemeente Bunnik, ongeacht waar u woont. De twee projecten hebben hetzelfde verwachte rendement, maar er zijn wel andere verschillen, zoals de prijs per paneel. Door de hogere prijs in Werkhoven, krijgt u ook hogere rente uitgekeerd en komt het financiële plaatje na 15 jaar ongeveer hetzelfde uit.

Wat zijn uw voordelen?

 • Lokale zonnestroom, zonder een eigen installatie en administratieve
 • Door zonnedelen aan te schaffen, krijgt u een korting op je energierekening van 12 cent per kWh (tarief 2017)
 • Daarmee hebt u een verwacht rendement van bijna 5% op uw investering
 • De cooperatie Buurtstroom, in samenwerking met de Energiegroep Bunnik, regelt alle financiële en technische zaken, u hoeft zelf (bijna) niets te regelen.

Wat is de rol van Energiegroep Bunnik?

De Energiegroep Bunnik en de gemeente Bunnik zijn een samenwerking aangegaan met Buurtststroom -Energie-U, een zonne-energiecoöperatie uit Utrecht, omdat de Energiegroep Bunnik zelf te weinig ervaring en organisatorische capaciteit heeft om een postcoderoos-project van de grond te tillen. De Energiegroep, en de twee dakeigenaren, zijn nauw betrokken geweest bij de selectie van installateurs en verdere beslissingen rondom de twee projecten. Het is mogelijk dat de Energiegroep op termijn het beheer over de projecten in Bunnik en Werkhoven zal overnemen.

Voor meer informatie ga naar:

Buurtstroom Bunnik of Buurtstroom Werkhoven

Flyer Buurtstroom Bunnik en Werkhoven 2017

Een vergelijking van beide projecten vindt u hier.

Advertenties

Een gedachte over “Buurtstroom Bunnik en Werkhoven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s