Een Housewarming, maar dan met je eigen buren en wijkgenoten. Dat is de opzet van de ‘huiskamerbijeenkomsten’ die na de zomer van start zijn gegaan in Bunnik. Met elkaar wisselen we ideeën uit over hoe we energie kunnen besparen door maatregelen in en om de woning. Uiteindelijk doel is natuurlijk om klimaatverandering tegen te gaan. Te beginnen bij ons eigen huis.

De bijeenkomst in de Kromme Rijn wijk in Bunnik krijgt een vervolg. Mensen die er de eerste keer bij waren en die verder willen praten zijn van harte welkom, maar ook nieuwe bewoners kunnen aanschuiven! De Energiegroep Bunnik zorgt steeds voor de begeleiding en technische kennis.

Het doel is steeds om in kleine groepen van elkaar te horen waarom we energiebesparing belangrijk vinden, welke maatregelen we zelf al genomen hebben en welke problemen we daarbij tegen kwamen, wat we van plan zijn en wat nog een brug te ver is.

We kunnen het hebben over:
– Isolatie van gevels en muren
– Dubbelglas vervangen ja of nee ?
– Wat kan ik leren uit een warmtescan van mijn woning?
– Ventilatie: hoe houd ik het binnenklimaat gezond?
– Kan ik mijn gasketel vervangen door een warmtepomp?
– En: als er meerdere mensen zijn met dezelfde plannen, kunnen we misschien ook gezamenlijk een aanbieder uitzoeken en korting bedingen.

Aanmelden
Wilt u aan zo’n bijeenkomst in Bunnik, Odijk of Werkhoven deelnemen, geef u dan hier op. Ook horen we het graag als u een keer in uw huis een groep buurtgenoten wilt ontvangen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s