Warmtescan voor Bunnik, Odijk en Werkhoven

Aanmelding warmtescan hier 

Ook de komende winter is het weer mogelijk om een warmtescan van uw huis te laten maken. De scan laat zien waar de warmte uit uw huis ontsnapt, denk aan uw ramen, deuren, muren en dak maar ook naden en kieren. Na de scan weet u waar in uw huis het best kan beginnen met isoleren of het dichten van kieren.

Isoleren levert veel voordeel
Steeds meer huizenbezitters zien het nut van goed isoleren in. Isoleren levert comfort, een lagere energierekening en is ook nog eens goed voor het klimaat. Tegenwoordig zijn isolerende maatregelen vaak snel terugverdient, zeker met de subsidie van de overheid. Wist u bijvoorbeeld dat muurisolatie  voor een tussenwoning ongeveer 800  euro  kost en dat u die kosten binnen 4 jaar heeft terugverdiend? Ook heeft de regering zich als doel gesteld om uiterlijk in 2050 alle woningen energieneutraal en los van het aardgas te krijgen.

Jouw buurtgenoot komt de scan maken
Vrijwilligers van de Energiegroep Bunnik hebben reeds ervaring in het maken van warmtescans. De scan is alleen mogelijk wanneer het kouder is dan 5 oC, en ook is er al een wachtlijst. Geef je dus snel op!

Metingen vinden normaal gesproken vooral buiten de woning plaats en duren ongeveer een half uur.

Aanmelden en kosten
Denkt u er over ook een warmtescan van u huis laten maken, meldt u dan hieronder aan. We vragen wel een bijdrage van € 37 voor het uitvoeren van de warmtescan. Deze opbrengst gebruiken we voor verdere activiteiten van de Energiegroep. Na afloop ontvangt u een bondig rapport met de foto’s en een advies welke maatregelen de meeste besparing  en comfort opleveren voor uw huis. Met dit rapport kan u effectief aan de slag gaan om u huis te (laten) isoleren.

Aanmelding warmtescan

N.B.: Bewoners van de Kromme Rijn wijk in Bunnik kunnen een warmtescan laten maken via de wijkvereniging Kromme Rijn. De kosten zijn daar gelijk en de aanpak is ook globaal hetzelfde.

Met dank aan het Bunnik-aan-Zet fonds dat de aanschaf van de warmtecamera heeft mogelijk gemaakt.